marți, 12 august 2014

SCARA ILUMINARII ZEN A SOSULUI PENTRU SALATA

Si anume, pornind de la o varianta simpluta, prin evolutie si stadii succesionale succesiv succedate si progresiv complicate se ajunge la iluminarea karmica a sinelui vostru bucataresc.

A mai simpla si anodina vinegreta:

Suc de lamaie (sau otet) si ulei de masline (sau de floarea-soarelui, daca primul lipseste) in proportii egale (sau ad libitum, in raport variabil de la 3:1, 1:1, 1:3).
Se poate pune sare, se poate pune piper... se poate lasa ca atare.

O varianta care merge ideal cu andive (de la mama citire): se upgradeaza precedentul cu una sau doua lingurite de mustar. Mie-mi place cu d-ala iute.

O varianta cu volum mai mare: Se dilueaza totul cu iaurt in functie de dorinta. Adica puneti de la 1/3 pana la de 2-3 ori iaurt fata de volumu' vinegretei.

Mai snobeste: Se inlocuieste iaurtul cu smantana.

Varianta proletara: se zdrobeste o capatana de usturoi, doua, trei. Se adauga vinegreta respectiva. Se pune smantana - un pahar mare pentru 2-3 capatani de usturoi.

Varianta absoluta: Se poate adauga dupa dorinta marar tocat fin sau alte asemenea magarii aromate.

Krishna, Krishna, Rama, Rama, Ding, Ding.

S-aveti pofta !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu