sâmbătă, 20 iunie 2015

MANCARICA DE LEGUME LA CUPTOR

MANCARICA DE LEGUME LA CUPTOR

Ce trebe

3 – 4 cartofi noi mari
4-6 cepe noi mici
3 -4 rosii potrivite
¼ (maxim) de varza noua (aproximativ)
4 catei de usturoi
1-2 dovlecei potriviti
1-2 castraveti mai mari
1-2 morcovi mici (sau 1 mare)
½ legatura patrunjel
Marar (facultativ), cimbru,sare, piper
1 cana de apa
1-2 linguri de otet
4-5 linguri de ulei (de masline, daca nu, d-alalalt. Da floare, gen)
Cel mai OK ar fi cu o nuca de unt pentru mancare si 2 linguri de ulei pentru sos. Daca aveti cum, n-o sa va para rau, promit.

Cum se face

Toate cu exceptia rosiilor, a unei cepe,  a 2 catei de usturoi, patrunjelului si a jumatate din cantitatea de ulei se taie dupa pofta si se pun intr-un vas din sticla (termorezistenta, d-oooh !) cu capac. Se asezoneaza cu sare,  jumatate din usturoiul tocat cimbru, marar, piper si ulei si se da la cuptor pana ce cartofii sunt moi – atunci e gata toata tarasenia.
Restul ingredientelor se paseaza bine de tot la blender si se pune sosul astfel obtinut la congelator.

Se serveste abia scoasa din cuptor, cu sosul rece de tot pe deasupra; fiecare-si pune cat doreste in farfuria proprie. Cat despre cost, nu mi-i rusine sa ma laud ca o sa va coste mai putin de-o “tarancuta”. Ca sa nu zic “un Grigoresc”. Va prindeti voi ce si cat :D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu