joi, 13 mai 2010

Inca o amintire cu Don Pedro

Atunci cand s-a facut proiectul "Salvati Aspretele" - dupa 1990 - (Romanichthys valsanicola Dumitrescu, Banarescu, Stoica, 1957), au trebuit sa fie inventariate efectivele de aspreti din Valsan, intrucat din alti afluenti, a disparut intre timp. Deci, sa-u dus oamenii acolo, cu electro-fishing-ul dupa ei, si, au inceput sa lucreze. Dupa un timp, Don Pedro, obosit, s-a dus sub un copac sa-si traga sufletul. Unul dintre colaboratori, exclama fericit, din cand in cand: "L-am prins pe Romanichthys! L-am prins pe Romanichthys!". Don Pedro, calm, se ridica intr-un cot si zicea: "Ridica-l putin de coada, ca nu-l vad!". Apoi, la secunda: "Da-i drumu', e o amarata de (...)!" [nu dau denumirea stiintifica, intrucat nu-mi aduc aminte, si oricum nu ma pricep la pesti].
La sfarsitul zilei, tot ce se pescuise era intins pe jos, pe plastic. Don Pedro mergea agale pe langa plasticul respectiv, iar cand a ajuns la capat ar fi spus: "Daaa... fain asa... poti sa faci perfect ihtiofauna raului Valsan, dar pe Romanichthys... tot nu l-ai prins!"

Un comentariu:

  1. Il batjocoriti voi pe Craciun mereu, dar cred ca ar fi mai bine sa reusiti sa faceti voi mai multe decat el mai intai , chiar si o carte de curs copy paste (dar despre un domeniu mai putin dat pe la tv) sau sa reusiti sa tineti acvariul ala acolo intr-o perioada in care nu exista fonduri pentru nimic. Eu unul il admir pentru ceea ce face !
    Matti

    RăspundețiȘtergere