vineri, 28 mai 2010

Supa “Belvedere de sub Zaganu”

1 rosie mai maricica (fara de frunze si “cotor”, sa nu caraie “cotoar[b]ele”)
1 cartof idem (curatat si el)
1 ceapa asisderea (totusi fara de foaia (catafila) de la exterior si cu mustatile (radacinile) taiate)
1 castravete la fel (in loc de dovlecel. Nu-i la fel de aromat, da’ nu-i balos). Fara coaja !!!
1 plic de fidea chinezeasca stil rollton / vifon, etc (ambele pot fi inlocuite cu succes cu 2-3 bulgari de fidea mioritica de la magazin)
(Fuck-ultativ) 1 – 2 linguri de bulion (mioritic, de asemenea), daca n-ai rosie
putin patrunjel, marar, piper si sare (daca vreti, aveti si va place, cimbru et al.)

Se taie si se pun la fiert (in ordine) cartoful si castravetele. Dupa ce au fiert, mai mult de jumatate, se adauga si ceapa, ca sa ramana mai consistenta. Cand sunt fierte, se adauga fideaua, si se mai lasa sa dea cateva clocote (pana se fierbe. Daca e mioritica, se pune mai la-nceput, intrucat e mai putin deshidratata decata aia de Asia). Cine vrea pune si bulion, cine nu, nu. Se poate pune si rosia acum. Se toaca marunt verdeturile si se adauga in fiertura, se mai da unul - doua clocote si se ia de pe foc. Daca in timpu’ prepararii scapa si-un fir de par in supa.
Anu’ trecut, in Ciucas, discutie in juru’ oalei: Mandea: “Iar amu’, chef Dani va pofteste la o supa “Belvedere de sub Zaganu” - Ionut: “Baaaaa, i-un fir de par in ea”), ii perfect, vorba aia, pour la bonne bouche (Citat apud una’ din profele mele). Daca va (mai) e foame, pofta buna!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu