vineri, 28 mai 2010

Tocinei

Reteta de fata ii moldoveneasca la origine. O stiu de la o prietena basarabeanca (saru'mana Lidia !). Pentru ca sa faci minunea din titlu, iti trebe cam asa (cantitatile sunt dupa dorinta, dar compozitia trebuie sa aiba consistenta unei salate de cruditati mai moale:

Cartofi (cruzi)
Branza (de preferat telemea, sau de oaie, gen d-aia de o manci si zici ca ai in gura toata oaia, cu tat cu blana de iute si puturoasa ce-i)
Usturoi
Oua
Faina
Sare, piper etc.
daca vrei, ceva chestii like - sunca / piept presat / ciolan afumat

Razi cartofii pe razatoarea mare (daca suntem putori, sau, sa fim delicati: “oameni cu spirit inovator”) sau pe aia mica (daca suntem niste albinute harnice si conservatoare). Punem mana si stoarcem in pumni chestia rezultata pana scapa de zeama din ea. Adaugi ouale batute, branza rasa / maruntita cu furculita, mirodeniile, usturoiul maruntit cat mai bine, carnea (daca vrei si daca ai), si amesteci bine. Pui faina, cat sa se lege chestia, apoi, iei cu lingura din compozitie si prajesti in ulei (ceaun, de preferat; daca n-ai, mere si la tigaie). Se scurg pe hartie de excesul (totalmente nesanatos) de ulei. Poti sa le manci si calde, si reci (merg pe teren perfect). daca vrei, merg cu smantana deasupra. Pot fi halite, fie ca garnitura, fie ca fel principal, ad libitum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu