PIEPT DE PUI CU SOS DE BERE SI CAPERE
Material
1 piept de pui taiat in bucati potrivite
1 lingura de ulei de masline
½ cana de bere neagra (sau atat cat sa le acopere)
1 lingura de capere taiate marunt
1 lingura de pasta de tomate
1 lingurita de otet (facultativ, sau zeama de lamaie)
1 catel de usturoi
Maghiran uscat, sare, piper ad
libitum
Metoda
Bucatile de piept de pui se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajesc
intr-o tigaie in ulei pana devin albe la suprafata. Se sting cu berea si se
lasa sa clocoteasca pana scade cam la jumatate – un sfert din volumul initial.
Se adauga otetul / zeama de lamiae si se lasa sa fiarba un pic, pana dispare
mirosul de otet si se pune bulionul. Inainte sa se ia de pe foc, se adauga
caperele, usturoiul si maghiranul, se amesteca bine si se ia de pe foc. Genul
de mancare improvizata la doua noaptea, ca sa poti termina Berea. Cica e buna
(zice fra’ miu J ). Vedeti si voi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu