sâmbătă, 20 iunie 2015

SUPA RECE

SUPA RECE

Le necessaire

3 – 4 cartofi noi mari
4-6 cepe noi mici (sau 1-2 vechi, da’ mari)
3 -4 rosii
O mana zdravana de pastai de fasole galbena
2-3 catei de usturoi
1 dovlecel mediu / maricel
1-2 ardei
1-2 morcovi mici ( sau 1 mare)
½ legatura patrunjel, ½ de marar, sare, piper
1 cana de zeama de lamaie
1-2 linguri de pasta de tomate (ad libitum)

La synthese

Preparatie identica cu precedenta, numai ca se adauga apa (merge pana la 5 litri din toate ingredientele – in functie de consistent finala dorita – variind intre ghiveci sau zeama lunga), iar rosiile se taie cuburi si se adauga atunci cand celelalte legume au fiert (dar inca sa se mai simta vag crocante; bine-nteles ca asta nu se aplica cartofilor, aia trebe sa fie moi) – daca se pun mai devreme nu mai fierb celelalte legume.
Se asezoneaza cu verdeata taiata marunt si cu usturoiul, se acreste cu lamaie, cui ii place, si, tot cui ii place mai poate adauga 1-2 linguri de pasta de tomate.


Neavand ulei se poate manca rece. Adica si de la frigider. Si acra fiind, merge de minune pe post de moare de curechi sau bors in caz de mahmureala J.
Reteta este o adaptare personala a unei ciorbe dementiale pe care am mancat-o la Lidia acasa, acum cateva saptamani.

A propos: iesiti la 10 lei per oala sau chiar mai putin. Fuck the regulations !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu